7 september 2018

Pepp-torsdag

Pepp-torsdag

(Tyvärr kommer detta ut fredag morgon men hädanefter varje torsdag) 

Jag har ett tag suttit och funderat lite på hur jag ska fortsätta med mot mitt mål. Att kunna inspirera er och fortsätta med min kamp emot ideal och normer. Jag satt i soffan för ett litet tag sedan och kom på den briljanta idén att ha en pepp-torsdag. Att jag varje torsdag lägger ut någonting för att peppa er, mig själv och för att vi ska kunna se framåt mot fredagen, vara positiva och fokusera på oss själva och inte vad andra tycker och tänker. Vad tycker ni om det? Jag tänkte idag prata lite om de krav man har på sig själv, samt de krav som samhället sätter på en. Jag personligen faller extremt lätt för detta och tycker det är viktigt att lyfta. Det handlar inte bara om att allting ska se bra ut på sociala medier, utan det handlar om att man ska se bra ut, se glad ut och vara lycklig så fort man stiger utanför dörren. Det ska inte vara så. Vi är bara människor. 

Idag handlar det om att ha bäst flöde på Instagram. Det handlar om att ha så många följare som möjligt. Man ska ha de perfekta kläderna, köpa de dyraste sakerna, åka på de lyxigaste resorna och sedan dokumentera det så andra ser. Sociala medier. Det är dagens plattform där både unga och vuxna dagligen sitter och uppdaterar om våra liv och visar hur perfekta liv vi har. Utanför sociala medier handlar det om att köpa de dyraste märkeskläderna, umgås med rätt människor. visa sig lycklig och att man mår toppen. Man kan inte klä sig hur man vill eftersom folk pratar, sprider och tycker. Ska det vara så? Ska man behöva anpassa sig efter vad andra tycker och tänker?. Ska man anpassa sitt liv efter vad den sociala normen säger? Nej. Vi är bara människor. 

Jag har länge varit på sociala medier och det påverkar en. Lägger man inte upp den perfekta bilden tappar man följare. Man måste redigera för att bilderna passar in i flödet och ser snyggt ut. I början kan det vara roligt. Man får följare, man känner sig viktig och man känner sig sedd. Slutligen tänker man inte på det, utan man har hamnat i en bubbla som handlar om det "perfekta livet". Självklart vill man lägga ut de finaste bilderna från resan, de goda middagarna, utgångarna med vänner eller de nya kläderna man köpt. Man vill visa upp det bästa av livet. Man börjar sätt krav på sig själv, och utan att man tänker på det blir kraven allt högre och man börjar jämföra sig med de andra man ser på sociala medier. 

Jag har också varit där, och är fortfarande där. Man vågar inte vara sårbar eftersom folk är så jävla bra på att tycka och tänka. Det är ingen som vet baksidan till varje bild som publiceras. Det är ingen som vet vad som är sant och vad som bara är en lögn. Lägger hon eller han upp en bild på dyra kläder, då känner man pressen själv och måste komma upp till samma nivå. Det är sjukt hur sociala medier har påverkat dagens generation men även äldre generationer. Så fort vi kommer utanför våra dörrar tänker vi på de krav som samhället satt upp. Folk pratar om man går med myskläder på stan. Folk pratar om man säger att man inte har råd. Folk pratar om man vågar ställa sig utanför den cirkeln där samhällets krav finns. Ska man verkligen behöva tänka på allting man gör, vad man har på sig, vilka bilder man lägger ut, hur man ser ut och vad andra tänker? Jag blir så ledsen hur det har eskalerat. 

Först och främst måste vi fokusera på att inte sätta krav på oss själva. Det handlar inte om att se så perfekt och lycklig ut som möjligt. Vi är bara människor, och ingen är perfekt. Det är okej att må dåligt, det är okej att vara sårbar samt visa det utåt. Det är okej att lägga ut en bild om att man haft en dålig dag. Ingen ska tycka och tänka negativt om dig då. Att du har sämre dagar, inte är perfekt tyder bara på att du är människa. Det finns av dem med perfekta liv på sociala medier som är så perfekta som det verkar. Sluta pressa dig själv att du måste se perfekt ut för andra. Du vinner så mycket mer på att vara dig själv och våga visa dina brister. Jag har själv erfarenheter av att man bara förlorar om man försöker vara någon man inte är. Det handlar inte bara om sociala medier, utan även i din vardag. Känner du för att gå på stan i myskläder, do it. Känner du för att gå osminkad eller ofixad, do it. Kille som tjej, vilken ålder som helst. Det spelar ingen roll.. Vi är bara människor, och vi är inte perfekta. Sluta försöka uppnå perfektion och det perfekta livet. Våga vara sig själv och visa DIG som du är. Lägg av med att sätta krav på dig själv, och sluta lyssna på samhällets krav på hur du ska vara eller se ut. Våga sticka ut. Våga vara crazy, men framför allt. Våga vara DU. Livet är för kort för att slösa sin tid på någon man inte vill vara. 

(null)

 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress